Vege tek – 2016

Nedelja 6.11. se je kljub obilnim deževnim napovedim prelevila v lep športni dan s prav prijetnimi jesenskimi temperaturami.

Jaz sem se Vege teka udeležila že lani in ker mi je bil všeč, sem vajo ponovila :-). Adriana ni imela nobene izbire, saj sem ji štartnino podarila za Dedka Mraza 😉

Na voljo sta bili dve trasi – trasa MALI VEGE je merila 6,2 km, trasa VELIKI VEGE pa 11,1 km. Seveda smo vsi trije Gamsi (Janez si je nabiral še zadnje točke za Fatburnov pokal) tekli Veliki Vege tek- Gamsi manj kot 10 km pač ne tečemo.
 
Po teku nas je v cilju čakala spominska medalja, vsak je prejel tudi diplomo, nato pa še topel veganski obrok.  Ker je Vege tek po tradiciji tek s humanitarnim značajem, so  del sredstev od startnin dobila naslednja društva: Društvo proti mučenju živali CeljeVegansko društvo celjske regijein Zavod SVSP.
 
Tek je bil, vsaj meni osebno, izredno zanimiv, ker sem ugotovila, da zna Adriana preklinjat kot “Pohorc”, Janez je prejel medalji, pa še slikico v Celjanu sem si “prislužila”.
 
Upam, da se nas drugo leto Vege teka udeleži več Gamsov, saj ga imamo pred nosom :-D, pa še Za živalce gre!
 
Vanja
 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja