Martinovanje – 11.11.2017

Martinovo smo Gamsi Celjski kot največja skupina na Konjiškem maratonu ponovno preživeli v Slovenskih Konjicah in okolici. Na osnovi lanskih izkušenj, smo se na pot vsi podali z avtobusom. V centru Konjic je vodička ugotavljala, da so ji nekateri znani, pa smo ji pomagali z informacijo, da smo bili na ogledu Konjic že lani. Temu primerno je prilagodila ogled. Ob koncu ogleda nas je prišel pozdravit tudi g. Noner, s katerim smo izmenjali vtise in ideje.

Po kavici smo se odpravili v Žičko kartuzijo. Obnovili smo znanje iz prejšnjega leta in se po pred povratkom okrepčali v gostilni Gastuž. Hrana je bila zelo okusna in raznolika, le nekaj krepkih gamsov je stokalo, da bi se v želodcu še našel kakšen prostor.

V Konjicah smo se na Zlatem griču pridružili veselemu Martinovanju. Plesali smo, pili, jedli, se pogovarjali in okrog sedmih je bil kar manjši podvig vse gamse spraviti na avtobus in proti Celju.

Luštno je bilo, če pa bomo naslednje leto ponovno najštevilčnejši, si bodo organizatorji že morali domisliti kakšen drugačen izlet.

Saša

SLIKE

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja