Celje – Logarska – 1.9.2018

Po dveh letih ogledovanja trase na ultramaratonu Celje – Logarska, sem se končno opogumila, da je del pretečem.

Gamsov se nas je tokrat na štartu zbralo kar 15. Najbolj številčno smo se odločili za štart v Ljubnem, Gregor je branil našo čast na celotni trasi, še štirje Gamsi so štartali iz Luč.

Ob 9:00 smo že bili v Ljubnem, kjer se nismo zbirali le tekači, ampak tudi sivi in temni deževni oblaki. Ko smo dočakali prve tekače na terasi hotela Planinka, je že deževalo, ko je mimo pritekla prva ženska Nataša Robnik, kakšnih 20 minut kasneje, je ulivalo na vso moč. Ko smo se kakšnih 20 min kasneje preoblačili, je dež že ponehal in štartali smo v suhem vremenu.

Gamsi smo se razporedili po skupini, dobro vidni v naših majicah. Z Vanjo sva zadaj ugotavljali, da nama kar gre in da gre tudi v klance. Brez večjih težav sva pritekli do Luč in nadaljevali proti Solčavi. Nekaj sem nakladala o tem, da očitno tudi plavanje in veslanje nista tako slab trening, če že tekla nisem zadnjih 10 dni. Za nama sva potem zaslišali glasek, ki je navijal za Gamse in kmalu zagledali Pajke. Nekaj fotografij in spodbuda in že šibava naprej. Proti Solčavi je šlo že malo težje, sotesko naprej od Solčave sva prehodili. Očitno veslanje in plavanje za tekaško formo le nista odločilnega pomena. Zagrizli sva še v zadnji klanec pred vstopom v Logarsko. Na postojanki jem sol in spijem zadnje okrepčilo, Vanja pa želi posvojiti malo mucko. »Pusti mačko, greva naprej«, ji rečem in že sva mimo oznake za 3 km do cilja. Predzadnji kilometer še malo hodiva, nato pa stečeva proti cilju. Pozdraviva se s Pajki in Majo in končno sva v cilju.

Gregor je uspešno premagal celotno traso, Suzana je bila absolutno najhitrejša med dekleti na 27 km, vsi pa smo bili zadovoljni s svojim tekom. Tudi dež, ki se je usul, ko sem bila pod tušem in je še nekaj časa vztrajno padal, ni mogel skaliti dobrega vzdušja. Kot bi rekel Robi: «Kdor ima sonce v srcu, ga dež ne moti.« Gamsi smo zakon!

Kapo dol vsem, ki se lotijo katerekoli razdalje, vso spoštovanje pa tistim, ki v Logarsko pridejo iz Celja.

Saša

SLIKE

75 km Celje – Logarska
Gregor            8:47:01

27 km Ljubno – Logarska
Suzana            2:19:58
Boštjan           2:31:32
Janez               2:31:37
Nejc                2:42:12
Igor                 2:46:50
Nataša            2:51:39
Barbara          2:51:39
Robi                3:17:00
Vanja              3:25:08
Saša                3:25:10 

17 km Luče – Logarska
Aljoša             1:31:21
Simona R.       1:57:55
Maja               2:00:31
Polonca          2:00:31

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja