Figule Fagule – 6.4.2019

Simon nas je prijazno povabil, da si pridemo pogledat novo predstavo dramske skupine kulturnega društva Šentvid pri Grobelnem z naslovom Figule Fagule.

Kratka vsebina kot izhaja iz gledališkega lista: Ko se v Figulah in Fagulah odločijo za ustanovitev nove občine, jim politika omreži možgane. Ni več prijateljstev in prijetnih klepetanj v gostilni, temveč samo obrekovanje in grdo govorjenje. Od vseh sta najbolj prebrisana natakarica in vaški postopač, ki bi rada vse obrnila sebi v prid. Oba kandidata ne zanima nobena stvar več, niti usoda nerojenega otroka niti smrt soseda. Kaj hitro pa spoznata, da politika nima meja, da je bila in bo ostala kurba.

Gamsi smo se za smeh ogreli že na poti do Šentvida, ustvarjalci igre pa so poskrbeli, da smo dodobra razmigali vse naše smejalne mišice. Sledilo je prijetno druženje ob dobrotah najprej v preddverju, potem pa še pri Simonu doma.

Vsem ustvarjalcem čestitamo, še posebej pa našemu gamsu Simonu ali po domače županskemu kandidatu Komolčarju. Gamsi se bomo z veseljem še prišli smejat.

Saša

SLIKE
(Saša)

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja