Markoton – 27.4.2019

Praznična sobota je bila namenjena obisku dežele štorkelj in petemu Markotonu.

Gamsi smo Markoton odkrili šele lani in ga vzeli za svojega. Z morja smo se preselili med ravnice in v zeleno morje poganjajočih poljščin. Ker smo na križišču družno občudovali štorkljo, smo morali malo popravljat našo smer, malo pred pol deveto pa smo se vendarle parkirali. Za dobrodošlico nas je kmet izdatno pognojil z umetnim gnojilom. Še sreča, da ni bila gnojevka.

Prevzem številk je tekel gladko, pozdravili smo organizatorja Gorazda in še nekaj znancev. Kakšno uro smo se motali po prireditvenem prostoru, potem pa smo se vendarle odločili, da se preoblečemo. Spet smo oklevali, kaj obleči. Občasno je sijalo sonce, potem je zapihal hladnejši veter, kakšna ploha ni bila izključena. Nekaj minut pred štartom se vendarle zberemo vsi gamsi in Alenka nas poslika za spomin. Z Vanjo sva, tako sem mislila, načrtovali trening tek v zmernem tempu. Ja, pa ja. Kdaj drugič. Prvi kilometer je še šlo umirjeno, da sva malo zadrževali Luka, potem je pa Vanja stopila na plin in je letelo do konca. Gledalcev je bilo nekaj, prometa malo, proga pa nekoliko drugačna kot lani. Prvi na 10 km so se vračali, ko sva bili nekje med tretjim in četrtim kilometrom. Tudi prav. Prvič čez  Dravo, pa še drugič. Na drugi strani naju je ujela ploha in nekaj sodre. Sem že gledala okrog, če naju spet hoče kdo pognojiti.

Kilometri so počasi ostajali za nami, kmalu smo bili kilometer pred ciljem. Vanja je pospešila, jaz pa spodbujala Alenko, da sva že skoraj na koncu in da ravno zdaj, pa ne bova popuščali. Še okrog nogometnega igrišča in v cilju sva.

V cilju so nas pričakale dobrote na mizah in gamsi. Spet je bilo super in kot je rekel Luka nekaj dni kasneje: »A veš, da sem v anketi kar označil, da drugo leto spet pridem. Če so pa carji, kako so to vse organizirali«.

Saša

SLIKE
(Vanja, Katja, Alenka, spletna stran organizatorja)

REZULTATI

5,5 km
Luka                40:08

10 km
Katja                  47:41
Igor                    55:23
Martina Z.        55:23
Edi                      55:23
Barbara             57:46
Miha                  57:46
Romana             59:37
Vanja              1:03:54
Simona R.       1:04:13
Saša                1:04:14

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja