Trojane – Tremerje – 8.2.2017

Na Prešernov praznik smo se odpravili na kondicijski trening tako, da smo prehodili pot od Trojan do Tremerij. Hoje, s postanki vred, je bilo za cel dan, kolikor je bilo dnevne svetlobe. Skupaj se je nabralo nekaj manj kot 40 km. Glede vzponov, spustov in samih razmer na trasi ni bilo nič kaj posebnega za povprečnega pohodnika. Res je bilo nekaj snega na Čemšeniški planini in Mrzlici, kjer je bil kar zimski ambient. Med tema dvema vrhovoma pa ga je bilo le tu pa tam za vzorec. Prejšnji dan smo se spraševali, koliko bo blata na poti, pa se je izkazalo, da nam je nekoliko nižja nočna temperatura prizanesla s to nevšečnostjo. Imeli smo pa stalnega spremljevalca meglo in nizko oblačnost. Tako, da razgledov, ki se ponujajo na tej poti žal mi nismo imeli. To turobnost je pa razbijala naša dobra družba.

Po prvotnem dogovoru nam je manjkal Igor, ker ga je vročina zakuhala. Drugače bi pa bil v tej zasedbi dobrodošel še kakšen Gams, ker je bilo pred tem kar nekaj govora, kdo vse bi še šel zraven.

Prilik za to bo še verjetno kar nekaj, Martina Z. je že napisala da razmišlja o nadaljnjih turah. Igor mi je pa že nekaj omenil, da bi šli na ogledno turo od Celja do Grobelnega, kjer se naj bi letos spet nekaj dogajalo.

Janez

SLIKE

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja