Zimska liga peš na Pohorje – 11.2.2017

Večkrat sem menda že omenjal, da se v zimskem času odpravljam ob nedeljah na Mariborsko Pohorje. Tokrat je imel Miran sabo ženo, da je napravila par fotk.

Ta Zimska liga teče že deseto leto zaporedoma ob nedeljah od začetka decembra do sredine februarja ne glede na trenutne vremenske razmere. Pred tremi leti sta odpadli dve tekme zaradi žleda, letos pa dve zaradi Božiča in novega leta, ki sta bila ravno na nedeljo. Štart je pri spodnji postaji žičnice, cilj pa na vrhu pri Belviju. Na začetku je trasa dokaj primerna za tek, potem se pa težavnost stopnjuje, da ne govorim o zadnjem klancu kjer je nekoč potekala FIS proga.

Prihodi na vrh se registrirajo s čipom, za dosežen čas pa dobiš točke glede na uvrstitev. Vodi se več tabel, tako, da lahko vidiš, kam sodiš. Nekateri vzamejo to zelo resno, saj se občasno vidi kako kakšen na cilju na to pristane na kolenih zaradi utrujenosti. Za manj kot štiri km dolgo pot s 720 višinskimi metri, je do zdaj rekord okoli 24 minut.

Lani je bil nekajkrat zraven tudi Edi, letos še nekako ni utegnil priti zraven. Igor je izrazil željo, da bi šel enkrat poskusit ta izziv, lepo bi pa bilo, da bi se ojunačil še kakšen Gams. Upam, da bom kdaj v prihodnje prijetno presenečen.

Janez

SLIKE

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja