Rečiška pot – 11.3.2017

Drugo soboto v marcu smo se v zasedbi Edi, Martina, Igor, Drago in moja malenkost odpravili na krožno turo po Rečiški planinski poti. Štartali smo v Laškem in preko Šmihela nadaljevali proti Govškem brdu, Babi, Ostrem vrhu, koči na Kalu do Mrzlice, kjer je bil prvi počitek za okrepčilo.

Nadaljevali smo preko Gozdnika do Šmohorja, kjer sva si z Dragom privoščila malo daljši počitek, medtem ko je ostala trojica skočila še na bližnje Tolsto. Sledil je še zadnji vzpon na Malič in nato spust proti izhodišču v Laškem.

Vsi podatki glede razdalje, časa hoje, višinskih metrov in ostalega so razvidni z Martine fotografije.

Vreme je bilo za razliko od prejšnjega pohoda Trojane – Tremerje pravo nasprotje. Tudi razgledi so bili zato veliko lepši. Da pa je na nekaterih mestih pihalo, je normalno za ta letni čas. Škoda, da se nam ni priključil še kakšen Gams. Pred turo sem razmišljal, da me bo razdalja kar utrudila, pa se je na koncu izkazalo, da ni bilo tako hudo. Verjetno je k temu pripomogla ta prava družba.

Ena od naslednjih tur naj bi bila od Celja do Grobelnega, ki naj bi služila kot ogledna tura za Gamsji pohod ali nekaj takega v prihodnosti. Upam, oz. lepo bi bilo, da bo takrat številčnejša udeležba. Za to vabljeni že sedaj.

Janez

SLIKE

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja