Nočni tek Velenje – 30.6.2017

Če bi rekla, da nas je zadnji petek v juniju (30.6. 2017) pralo, bi lagala,….zalivalo nas je! Zase vem, da sem danes 2 cm večja, pri ostalih Gamsih nisem preverjala vpliva dežja. Vsekakor dež ni vplival na Barbaro, ki je tokrat pobrala medaljo na 5 km, in Janeza (itak:-), ki je bil na stopničkah v svoji kategoriji 10ke.

Kot sem začela, bilo je mokro, mokro in še enkrat mokro. Vseeno smo se tako Gamsi, kot ostali tekači pogumno podali med luže, ob luže, v luže, na drsečo travo in izmuzljiv pesek. Včeraj smo bili vsi tekmovalci Zmagovalci (Radenska bi nam rekla Norci).

Tek smo zaključili z obilico dobre volje. Ampak takšni Gamsi itak smo: tekači z nasmehom!

Izpolnili smo Vanjino željo iz Celja in se bolj številčno udeležili teka v Velenju. Nihče od nas tam še ni tekel, pa nas je radovednost zvabila ob jezeri. Ob sedmih je vse izgledalo super, oblačno in za tek primerne temperature. Pol ure pred tekmo se je pa začelo. Mislim, da še nisem bila na tekmi, kjer se dve minuti pred štartom tekači še ne bi drenjali v prvih vrstah. Tokrat so bile vse prazne, sem pomislila, da bomo štartali kar izpod šotora. V začetku sem se še poskušala izogibati lužam, v zadnjem delu, ko se je kar precej že stemnilo in so mi nasproti prihajali tekači na daljši progi, sem pa tekla kar direktno čez luže. Če si cel že tako ali atako moker, je čisto vseeno, če si še malo bolj. Sem se počutila kot petletni otrok, ki z veseljem taca po lužah. Samo da mene ni nihče podil ven ;).

Nabrali smo nekoliko več kilometrov, kot je bilo uradno, nekateri skoraj kilometer, ker na enem delu proga ni bila najbolje označena. Bilo je pa fino in v lepšem vremenu še pridemo sem kaj odteč.

ČESTITKE Barbara in Janez!

Vanja in Saša

SLIKE

5 km
Igor 25:42,9
Barbara 28:31,9
Nataša 29:44,8
Saša 34:23,8

10 km
Janez 52:04,6
Vanja 58:03,1

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja